La nissaga dels Mataplana: trobadors i barons de Catalunya

Publico avui una conferència que vaig donar el 7 de març del 2008 a l’Ecomuseu el Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses, convidat per CEA Alt Ter, en el marc d’un cicle de conferències que tenia com a tema central el mite del Comte Arnau. La vinculació entre el mite del Comte Arnau i la nissaga dels barons de Mataplana mai ha estat provada de manera determinant, tot i que molts investigadors creuen que la llegenda del Comte Arnau pugui estar inspirada pels mals usos que dels privilegis feudals, suposadament, van fer els darrers senyors de Mataplana, pertanyents ja a la família dels comtes de Pallars. La novetat més interessant que vaig aportar en aquesta conferència me la va proporcionar Jaume Barrachina. Es tractava d’un document provinent de l’arxiu del Castell de Llinars que fornia la primera proba documental de la relació de la família Mataplana amb el catarisme i grups càtars.

La conferència la publico en format PDF i la podeu descarregar clickant en el següent link:

LA NISSAGA DELS MATAPLANA

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.