Les e-rutes de la Comarca de la Selva

LES E-RUTES DE LA COMARCA DE LA SELVA, EL TERRITORI MUSEU DE L’AIGUA

Manel Miró
Barcelona, 26 de juny de 2009

Les e-rutes del Territori Museu de l’Aigua són un innovador producte turístic i cultural  que per primera vegada es posa a l’abast del gran públic al nostre país. Les e-rutes del Territori Museu de l’Aigua són un conjunt d’itineraris autoguiats i interpretats a partir de la narració d’un personatge. Aquests itineraris estan georeferenciats de tal manera que es poden seguir mitjançant una PDA que disposi de GPS i del programa MSCAPE, desenvolupat per Hewlett-Packard, que permet activar arxius multimèdia a través de la localització del GPS.

Tant aquest programa, com la mateixa e-ruta es poden descarregar i instal·lar de manera gratuïta des de la pàgina web http://www.laselvaturisme.cat. Per aquelles persones que no disposin de PDA, s’ha posat a punt un servei de lloguer de PDA a les oficines de turisme dels municipis que tenen una de les e-rutes del Territori Museu de l’Aigua.

08062009828L’originalitat de les e-rutes del Territori Museu de l’Aigua enfront d’altres guies multimèdia és que el seu objectiu principal no és el de donar informació sobre els atractius de la comarca sinó el d’esdevenir un mitjà divertit per a gaudir dels atractius naturals i culturals de la comarca de La Selva. En aquest sentit, les e-rutes proposen itineraris tancats amb un recorregut que oscil·la entre els 45 i els 90  minuts. Al llarg del recorregut hi ha prèviament definides una sèrie d’àrees d’interactivitat. Quan l’usuari s’endinsa dins una d’aquestes àrees el GPS activa un arxiu multimèdia relacionat amb el que pot veure o fer en aquell punt, aquest arxiu pot ser un vídeo, una animació, una locució, una galeria d’imatges, etc.

La d’Hostalric és la primera de les e-rutes  del Territori Museu de l’Aigua que s’inaugura. En breu també estaran4295_1101059338181_1577627914_224509_6415358_n diponibles les de l’Estany de Sils, Blanes, Riudellots de la Selva, Breda i el Castell de Montsoriu. L’objectiu és disposar  a curt termini, d’una xarxa d’e-rutes que abasti tota la comarca i esdevingui un dels productes clau de l’oferta turística del Territori Museu de l’Aigua.

Cadascun d’aquests itineraris té un tema principal i està protagonitzat per un personatge. En el cas d’Hostalric el tema és el setge de la fortalesa durant la Guerra del Francès i el protagonista de la narració és el Coronel Estrada, cap de la guarnició durant el setge. Durant l’e-ruta, l’usuari s’endinsa dins la Fortalesa d’Hostalric tot seguint les indicacions del coronel, que el portaran a descobrir alguns dels racons més fascinants d’aquesta edificació, com ara els passadissos subterranis, el fossat o el polvorí.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.